Skip to main content

Ook dit jaar is het CONTRAST Café geopend tijdens WorkPlace Xperience. Dit is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor kennisoverdracht en innovatie op het gebied van de werkomgeving. In het CONTRAST Café staat het thema soft services centraal. Daar zijn we immers expert in bij CONTRAST.  Soft services gaan over eten & drinken, ontvangst, beveiliging, schoonmaak, kortom alles wat vanuit de menselijke kant bijdraagt aan een optimale ervaring.

Aan de stamtafel van het café organiseert CONTRAST rondetafelgesprekken. In zo’n gesprek reflecteren opdrachtgevers, dienstverleners en consultants op thema’s zoals circulariteit, smart cleaning, consumentengedrag, duurzaamheid en design & build. Van te voren aanmelden is niet nodig. Schuif lekker aan.

Bezoekers kunnen in het CONTRAST Café ook praktisch aan de slag met leefstijlpersona’s en hoe je deze kunt gebruiken voor de inrichting van soft services in de werkomgeving. Een soort match making dus. Daarbij hebben we specifiek ook voor duurzaamheid en innovatie: welke duurzaamheidsstrategie past bij welke persona en welke persona adopteert als eerste innovaties?

Ben je nieuwsgierig geworden? Het team van CONTRAST ontmoet je graag op dinsdag 15 en woensdag 16 april! 

PROGRAMMA RONDETAFELGESPREKKEN

Dinsdag 15 april

11.00 uur Upcycle Kitchen: hergebruik van keukenapparatuur 

13.00 uur Neurowetenschap en de gelukkige werkomgeving van morgen

14.30 uur Schoonmaakdienstverlening Erasmus Universiteit Rotterdam 

Woensdag 16 april

11.00 uur Toekomstbestendige soft services a.s.r.  

13.00 uur Duurzame bedrijfshoreca op Energy & Health Campus Petten 

14.30 uur Impact maken met eerlijk marktgedrag 

Thema’s gesprekken

Dinsdag 15 april, 11.00 uur Upcycle Kitchen: hergebruik van keukenapparatuur

Upcycle Kitchen is een collectieve aanpak van de foodservice branche om hergebruik van keukenapparatuur tot een vanzelfsprekend alternatief te maken. Met als resultaat een lagere CO2 uitstoot. Maarten van Hussen en Tom Rietveld, beiden Hospitality consultant bij CONTRAST, nemen deelnemers mee in de inkoopcriteria om betrouwbaarheid en duurzaamheid te beoordelen en afspraken wat betreft het overdragen van onderhoud en garanties. Wil je de kansen van second-life apparatuur benutten? Schuif dan aan! 

Upcycle Kitchen is onderdeel van Upcycle Journey. Dat is de stichting waarbinnen vier consultancy bedrijven – Conceptional, CONTRAST, Hospitality Group en Vijverborgh – samenwerken om de foodservice branche te inspireren en te motiveren zich samen sterk te maken voor verduurzaming. 

Dinsdag 15 april, 13.00 uur Neurowetenschap en de gelukkige werkomgeving van morgen

95% van ons gedrag is onbewust en de omgeving bepaalt voor een groot gedeelte hoe we ons gedragen en voelen. Ook op het werk. Lisanne Hanneman, hospitality consultant bij CONTRAST, gaat in gesprek met Joppe Stelloo, business development manager bij Heijmans, over de waarde van omgevingsfactoren als kleur, geur en warmte in het interieur en het optimaliseren van soft services met neuro-inzichten. Gebruikersgeluk is een strategische asset die duidelijke voordelen biedt voor organisaties. Niet alleen nu maar ook voor in de toekomst. Schuif aan bij deze sessie wanneer je wil weten hoe je van een 8 naar die 9+ score op werkomgeving en welzijn komt.

Dinsdag 15 april, 14.30 uur Schoonmaakdienstverlening Erasmus Universiteit Rotterdam

Tijdens deze sessie nemen Lars Derde, service manager Real Estate & Facilities bij Erasmus Universiteit Rotterdam en Daisy van den Ouden, campusmanager bij Gom onder leiding van Marieke Weerts, Facility consultant bij CONTRAST, deelnemers mee in de unieke en innovatieve aanpak van de samenwerking en partnerschap tussen de universiteit en de schoonmaakdienstverlener. Welke uitdagingen zijn zij tegengekomen en welke resultaten zijn behaald? Hoe hebben zij samen gedragsverandering bij gebouwgebruikers gerealiseerd? En wat is het resultaat van het toepassen van verschillende vormen van evaluaties evaluatiedialoog en samenwerkingsanalyse? 

Woensdag 16 april, 11.00 uur Toekomstbestendige soft services a.s.r.

Het soft serviceconcept van a.s.r. heeft drie pijlers: impactvol, ondernemend en eigenaarschap. Op basis hiervan zijn de afgelopen jaren schoonmaak, bedrijfshoreca en warme drankenfaciliteiten van het hoofdkantoor in Utrecht opnieuw aanbesteed.  Marco Meetz, Hoofd Facilitair bij a.s.r. en Marielle Hintzen, Hospitality + Facility consultant bij CONTRAST gaan tijdens deze sessie in op het proces om te komen tot een gedragen visie en lichten het tender- & realisatieproces toe. 

Woensdag 16 april, 13.00 uur Duurzame bedrijfshoreca op Energy & Health Campus Petten

Linda Kroeze, Hospitality consultant bij CONTRAST en Luc van de Peppel, facilitair coördinator bij NRG PALLAS nemen deelnemers mee in de doorvertaling van de visie op een duurzame campus naar een concrete invulling van duurzame bedrijfshoreca op de Energy & Health Campus in Petten. Hoe zorg je binnen een campusomgeving met meerdere organisaties voor een gedragen visie op duurzaam eten & drinken die bijdraagt aan verbinding? Wat is het resultaat van het nieuwe bedrijfshoreca-concept welke in samenwerking met bedrijfshorecaondernemer Hutten is gerealiseerd? En hoe is het contractmanagement ingericht tussen NRG PALLAS, de bedrijfshorecapartner en de duinbedrijven?  

Woensdag 16 april, 14.30 uur Impact maken met eerlijk marktgedrag

Tijdens deze sessie nemen Bert van Boggelen en Marieke Weerts, beiden bestuursleden Code Verantwoordelijk Marktgedrag, jou mee in hoe jij als workplace professional écht sociale impact kan maken en hoe je meebouwt aan een toekomstbestendige facilitaire sector. Naast een introductie van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, delen Bert en Marieke hun visie op: 

  • De waarde van de code en de rol van goed opdrachtgeverschap (SDG 8 fatsoenlijk werk voor iedereen en SDG 10 minder ongelijkheid). 
  • Inspirerende voorbeelden waar de opdrachtgever actief bijdraagt aan een toekomstbestendige facilitaire sector. 
  • Hoe je ondanks alle inspanningen toch verrast kan worden dat het niet goed gaat op de werkvloer, wat kan je dan doen in je rol als opdrachtgever? 
  • De impact op sociale duurzaamheid als budgetten onder druk staan. 

 

 

 

 

 

 

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?