Sheraton Hotel & Conference Center op Amsterdam Airport is ingrijpend gerenoveerd. Onderdeel van de renovatie is nieuw horecaconcept ‘Commune’ met plekken voor ontmoeten, werken en relaxen. CONTRAST heeft samen met architect FG stijl, projectontwikkelaar ChandlerKBS en het Sheraton team een community-achtig ontwerp gemaakt, waar gasten zich direct thuis voelen.
Pim van het Reve, food & beverages manager bij Sheraton Amsterdam Airport: ‘
Ik ben heel tevreden over de uitstraling. Het is echt een warme ontmoetingsplek geworden. We zijn trots dat we als één van de eerste Sheraton Hotel in Europa deze transformatie in lijn met de nieuwe branding hebben gerealiseerd.’
MOOI&
PRAKTISCH
Pim van het Reve heeft CONTRAST ervaren als een partner die uitstekend balans kon vinden tussen esthetische en praktische zaken. ‘We wilden dat het mooi werd, maar in het ontwerpproces moet je je ook hard maken voor de functionaliteit. Anders heb je een prachtig plaatje wat gewoon niet werkt. Tom Rietveld heeft ons hierbij uitstekend geholpen. Met zijn jarenlange ervaring kon hij helder schetsen wat het effect van mogelijke keuzes was, waardoor wij weloverwogen besluiten konden nemen.’
Het nieuwe horecaconcept beschikt over een lounge met daarin een foodstation met faciliteiten om gerechten koud, warm en vers te houden. Dit is nodig omdat members van het loyaliteitsprogramma Marriott Bonvoy van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zelf eten en drinken moeten kunnen pakken in de Sheraton Club Lounge. Direct naast het foodstation is daarom een pantry ingericht van waaruit het foodstation kan worden aangevuld.
BELEVING
&AMBACHT
Tom Rietveld, senior adviseur bij CONTRAST: ‘In een optimaal ontwerp komen design en ambacht optimaal samen. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige piston koffiemachine aanschaffen, passend bij het concept en de uitstraling die je voor ogen hebt. Maar als in het team de vaardigheden ontbreken om hiermee om te gaan, dan sla je alsnog de plank mis. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het maken van cocktails. Als je geen kant-en-klare cocktails wilt serveren, omdat dit niet past bij de gewenste beleving, dan vraagt dat om de vaardigheden om de cocktails zelf te maken. Met al deze aspecten hebben we ook rekening gehouden in het ontwerp. Zo heeft Sheraton een La Marzocco koffiemachine aangeschaft én medewerkers opgeleid tot Barista. Ook het cocktailstation is een echte eye catcher geworden.’
DUURZAAMHEID
Het ontwerp van de horecafaciliteiten is gebaseerd op de BREEAM norm “very good”. Conform deze norm is gekozen voor energiezuinige apparatuur. Tom Rietveld: ‘Dat is weliswaar iets duurder in de aanschaf, maar de operationele energiekosten zijn binnen enkele jaren terugverdiend.
Keukenleverancier Bouter heeft de apparatuur geleverd. Voor duurzame koelinstallaties is koelspecialist Wehako gevraagd. Per saldo staat er nu een innovatief en duurzaam horecaconcept, waar gasten graag komen ontmoeten, werken en relaxen. Daar zijn we trots op.’