Skip to main content

De horecasector is continu in ontwikkeling. Trends komen en gaan, en dit vraagt van horeca-ondernemers dat zij voortdurend hun koers moeten wijzigen om aantrekkelijk te blijven voor de consument. Maar hoe navigeer je door deze turbulente wateren, vooral in een tijd waarin kosten stijgen en de consument steeds kritischer wordt? Die vraag houdt velen van ons in de sector bezig.

In opdracht van wijnimportbedrijf LFE heeft CONTRAST onderzoek gedaan naar de wijnconsument 2024 en is inzicht verkregen in wijndrinkers in de Nederlandse horeca, waarbij een strategisch samengestelde wijnkaart essentieel blijkt voor meer winstgevendheid.

Het resultaat van dit onderzoek is het Wine Insight Report 2024. Of je nu een boutique concept, een grote keten of een gezellig terras runt, dit rapport biedt inzichten die waardevol zijn voor iedere onderneming. Je ontdekt dat een zorgvuldige wijnselectie, gecombineerd met uitstekende service, cruciaal is voor de winstgevendheid van je horecazaak. Een aantal eerste inzichten:

  • De consument van nu: onderzoek toont dat 45% bereid is meer te betalen wanneer zij professioneel advies krijgen van het personeel.
  • 66% van de gasten maakt hun drankkeuze pas in de horecagelegenheid, de optimale wijnkaart vervult hierin een belangrijke rol.
  • Maar liefst 84% van de wijnconsumenten bestelt liever een los glas wijn dan een fles. Hoe is jouw kaart hier op ingericht?
  • Duurzaamheid is volgens onderzoek momenteel geen doorslaggevende factor in de wijnkeuze van de gast in de horeca.
  • Na de populariteit van pinot grigio winnen witte druivenrassen zoals verdejo en albariño, inclusief unieke regionale varianten uit de VS en Zuid-Afrika, aan populariteit.

Het LFE Horeca Wine Insight Report 2024 onthult strategieën om de wijnkaart te optimaliseren, zodat deze beter aansluit op de betalingsbereidheid en prijsperceptie van de moderne wijnconsument. Daarnaast biedt het inzicht in de factoren die daadwerkelijk de keuze van de consument beïnvloeden. Deze kennis is essentieel voor succes in de huidige markt.

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?