Skip to main content

Het TrendLAB op Horecava 2026 nodigt bezoekers uit om de balans tussen essentie en efficiëntie zelf te ervaren. Daarvoor zijn onder meer diverse Hubs, een Table Talk en een Chefs Table ingericht. Geen papieren concepten, maar concrete voorbeelden en echte gesprekken over wat slim werken doet met klantbeleving en gastvrijheid. Horecava vindt plaats in RAI Amsterdam op 12, 13, 14 en 15 januari 2026.

CONTRAST is een van de founding partners van het TrendLAB. Puck Wilbers, managing partner bij CONTRAST: ‘Professionals uit Facility, Hospitality, Care & Cure en Leisure dagen we uit om grenzen te verleggen, nieuwe ervaringen op te doen en innovaties uit te wisselen. Samen met andere founding partners NordCap en Horecava hebben we een verrassend programma samengesteld met belangrijke koplopers uit de branche.’ Apto Architects brengt de twee werelden van Essentie en Efficiëntie visueel tot leven in het ontwerp van het TrendLAB. Hun ruimtelijke vertaling maakt de balans tussen beleving en efficiëntie tastbaar voor elke bezoeker. 

Dark Kitchen Hub en Coffee Hub
In de Dark Kitchen Hub laten NordCap en Bonduelle zien welke innovatieve apparatuur helpt om tijd en ruimte te besparen en tegelijk de kwaliteit van gerechten te verfijnen. Wonderbeans laat je in de Coffee Hub proeven hoe hebzuchtvrije koffie smaakt. Hebzuchtvrije koffie is (h)eerlijke koffie die niet ten koste van mens en planeet gaat. 

AI LAB en Social Hub 
Adwise Academy heeft een AI LAB ingericht met advies en masterclasses voor horecaondernemers die met laagdrempelige AI-tools hun efficiëntie willen verbeteren en kosten willen besparen. Tegelijkertijd staan we in de Social Hub stil bij wat de essentie van het vak versterkt, namelijk talentontwikkeling van je medewerkers. Social Capital laat je met onder meer het ASO-spel ontdekken hoe je vanuit profielen en rollen anders naar talent kunt kijken.  

Live Cooking Hub, Chefs Table en Table Talk
In de Live Cooking Hub en aan de Chefs Table ervaar je hoe smaak, ambacht en timing samenkomen. Zo krijg je aan de Chefs Table een aantal kleine amuses geserveerd die het verhaal van essentie en efficiëntie tot leven brengen. Deze unieke beleving is ontwikkeld samen met Metos, Felix Foodprinter, Bonduelle, Vermaat en Compass Group mee. Bij de doorlopende Table Talks van dertig minuten gaan bezoekers in kleine groepen in gesprek over de toekomstvragen van de branche. Het TrendLAB biedt daarvoor volop inspiratie. Van harte welkom!   

Nieuwsgierig geworden? Kijk op horecava.nl voor meer informatie