Skip to main content

Zaterdag 25 oktober opent in Venlo aan de Oude Markt een nieuw horecaconcept: Restobar SIN. SIN combineert restaurant en bar onder één dak en positioneert zich als tweede huiskamer voor een breed publiek met een aanbod voor elk moment van de dag. Het unieke van SIN is de samenwerking met het naastgelegen theater Maaspoort.

Leon Thommassen, directeur-bestuurder van Maaspoort: ‘Maaspoort is een broedplaats van kunst en cultuur. Wij staan voor verdieping en vermaak, bij ons kán het. Deze sfeer hebben we doorgezet naar het concept van SIN. Ook daar verassen we onze gasten met een mix van perspectieven, ideeën en smaken en is niets te gek. We zijn trots op de mooie samenwerking met conceptontwikkelaar CONTRAST en designer King Kongs. Het enthousiasme en ondernemerschap van deze partners heeft eraan bijgedragen dat we samen deze bijzondere horeca konden ontwikkelen.’

Uitgesproken anders
Anna Casemier, partner en conceptontwikkelaar bij CONTRAST: ‘Uitgangspunt in het concept is dat we een plek wilden creëren die aanvoelt als een tweede huiskamer maar dan uitgesproken anders. Het team van SIN bestaat dan ook uit flamboyante horecaprofessionals die houden van mensen en begrijpen hoe je gasten kunt verrassen door het net even anders te doen. Deze verrassende rebellie zie je ook terug in de keuken van SIN, waar culinaire regels met liefde worden overtreden. Want waar vind je de combinatie van moderne Aziatische gerechten en Zuid-Amerikaanse smaken met klassiek Franse elementen? Zo hebben we SIN ontwikkeld tot een plek waar je loskomt van de sleur en zin krijgt in méér. Een plek waar je zonder schaamte kunt genieten en mag zondigen, graag zelfs.’ De kaart bestaat uit gerechten om te delen, avontuurlijke wijnen, eigenzinnige biertjes en cocktails. 

Kleurijk en speels
Martijn Gosen, eigenaar King Kongs Hospitality Design: ‘Bij SIN hebben we retrovisuele elementen uit de jaren tachtig gecombineerd met nieuwe beelden en daarmee een uitstraling gecreëerd van techno, retro en futuristisch tegelijk. Dat past precies bij het rebelse en spannende karakter van SIN. Het is een plek geworden waar je vrijheid en verbinding ervaart en waar iedereen zich thuis voelt. Bijzonder is dat de vormen en kleuren van SIN ook refereren aan de spotlights van het theater. Daarmee hebben we deze verbinding ook visueel gemaakt. Het uiteindelijke resultaat past bij het extraverte karakter van ons ontwerpbureau en bij de ambitie van SIN. Echt mooi dat dit allemaal zo samenvalt.’

Verleiding op het bord
De keuken van SIN staat onder leiding van chef Max Wetzels. Zijn menukaart is pure verleiding op je bord, met voor elk moment van de dag kleine en grote gerechten om te delen en bijpassende cocktails. SIN is daarnaast een plek waar de gasten van Maaspoort voor of na een voorstelling welkom zijn. De lobby van het theater heeft dan ook een directe aansluiting op de horeca. Vanzelfsprekend is er een speels theatermenu dat ook nog eens wordt gecombineerd met verrassende muurkunst met Candy Dulfer en Ronald Goedemondt  en een programmering van live muziek. Leon Thommassen: ‘Wij hebben er zin in en nodigen iedereen van harte uit om bij SIN te komen zondigen. Vanaf zaterdag 25 oktober zijn we open, van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur.’