Founding partners RAI Amsterdam, CONTRAST en Nordcap organiseren van 12 tot en met 15 januari 2026 het TrendLAB op de Horecava in RAI Amsterdam. Het thema is dit jaar: essentie & efficiëntie. Waar kunnen gastbeleving en doelmatigheid, service en snelheid, en ambacht en techniek elkaar versterken? En waar schuurt het, en hoe vinden we hierin de optimale balans? In het TrendLAB maken professionals uit Care & Cure, Facility, Retail, Hospitality en Leisure kennis met trends en innovaties in een setting boordevol kennis, inspiratie, beleving en cocreatie.
Het TrendLAB is dé plek op de Horecava waar inspiratie en kennisdeling centraal staan. Jaarlijks wordt hier de food service branche uitgedaagd om verder te kijken dan vandaag. Niet in losse stands, maar in één samenhangende fysieke wereld vol beleving, co-creatie en innovatie. Hier zie, proef en ervaar je hoe trends worden vertaald naar producten, diensten en concepten die de sector veranderen.
Twee werelden als één realiteit
Essentie gaat over ervaring en emotie, terwijl efficiëntie gaat over slim organiseren en tech. In een tijd waarin de kosten stijgen, de arbeidsmarkt krap is, duurzaam werken nog belangrijker wordt en de klant hogere eisen stelt aan kwaliteit, is het een uitdaging om deze twee werelden als één realiteit te zien en daarin het verschil te durven maken. Dit vraagt om merken en mensen die durven experimenteren met innovaties die hun identiteit versterken.
Verdiepen op thema’s
Het TrendLAB heeft dit jaar twee werelden: Essentie en Efficiëntie. In Essentie vind je de Live Cooking Hub met Chef’s Table. In Efficiëntie vind je de Dark Kitchen hub. In beide werelden vinden Table Talks plaatst: workshops in kleine, interactieve settings. Daarnaast biedt het TrendLAB diverse Trendtours, een AI Lab en een Start Up Lab. Ook zijn er Horeca Awards voor innovaties met de grootste impact op kwaliteit, efficiëntie en bedrijfsvoering.
Samenwerking
CONTRAST is concept creator van het TrendLAB. Daarbij werkt CONTRAST samen met NordCap, specialist in commerciële koeltechniek en kook- en spoelapparatuur, Apto Architects, makers voor plekken van de nieuwe generatie, Wonder Beans, het eerste hebzuchtvrije koffiemerk, en Felix Footprinter, koploper in 3D-voedselprinters. Puck Wilbers, managing partner bij CONTRAST: ‘Wie klaar wil zijn voor de toekomst, zien we natuurlijk graag op het TrendLAB.’ Wil jij deze twee werelden ervaren, zet dan Horecava 2026 in je agenda.
Wil je per mail op de hoogte gehouden worden over het programma, mail dan je contactgegevens naar mail@contrastcompany.nl.