Skip to main content

Voor HIND Cooking deed CONTRAST (toen nog onder de bedrijfsnaam HTC Advies) in het voorjaar van 2023 een haalbaarheidsonderzoek voor een uitbreiding naar een nieuwe locatie. Met positief resultaat, want inmiddels is HIND Cooking met trots gevestigd op de Zuidas in Amsterdam.

HIND Cooking is eigendom van Hind Wazan and Mahmoud Mobayed. Hind and Mahmoud komen uit Syrië en wonen sinds 2015 in Nederland. Ze hebben in hun geboorteland veel ervaring opgedaan in food service en catering. In Nederland maakten ze hun ‘Dutch dream’ waar met de opening van een restaurant in de Amsterdamse Jordaan. Daar serveren ze gerechten uit het Midden-Oosten, zoals wraps, salades, soep en zoete lekkernijen.

Hoger plan

Om het concept naar een hoger niveau te tillen, lieten Hind en Mahmoud hun oog vallen op een locatie op de Zuidas. De eigenaar van het gebouw wilde graag meewerken, maar stelde wel als voorwaarde dat er een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek werd gedaan. Deze opdracht kwam terecht bij Anna Casemier en Mariëlle Fleddérus, hospitality consultants bij CONTRAST. Mariëlle Fleddérus: ‘Wij hebben onderzocht of het concept van HIND Cooking voldoende rendabel is in de huidige markt en op de gekozen locatie van ruim 450 vierkante meter. Daarvoor hebben we onder meer marktonderzoek gedaan aan de hand van onze gevalideerde horecaprofielen. De uitkomst liet zien dat de behoeften en verwachtingen van potentiële gasten goed aansluiten bij het concept van HIND Cooking.’ 

Begrip op de Zuidas

Mariëlle Fleddérus: ‘Hind is een heel gastvrije ondernemer met grote passie voor koken met verse gezonde producten. Als bedrijfscateraar was ze al een begrip op de Zuidas, dus heel begrijpelijk dat ze op deze plek haar restaurant wilde vestigen. Mooi dat we met ons haalbaarheidsonderzoek hieraan hebben kunnen bijdragen! We hebben onder meer geadviseerd om de openingstijden te verruimen – zodat meer omzet kan worden behaald uit de koffie – en om de bezorging voor particulieren te beperken tot de zaterdag. Verder hebben we een renovatie aanbevolen met daarbij onder andere het advies te letten op meer zichtbaarheid vanaf de straat.’

Teleurstelling voorkomen

De eigenaar van het gebouw, is blij met de positieve uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek en de adviezen van CONTRAST.’ Voor een eigenaar is het belangrijk te weten of de plannen van de ondernemer haalbaar zijn. Daarmee voorkomen we teleurstellingen bij alle partijen. Als ondernemer ga je tenslotte wel een flinke financiële verplichting aan.

Hoe gaat het nu?

Na een twee maanden durende renovatie is HIND Cooking volop ‘up and running’. De nieuwe locatie beschikt over een aantal grote vergaderlocaties die inmiddels al voor diverse events zijn verhuurd. De lunch en take away is ook succesvol, net als de bedrijfscatering. Het diner is nog niet in de lucht als gevolg van personeelsgebrek.

Hind Cooking is een werkervaringsplaats voor vluchtelingen. Inmiddels is een eerste collega via gemeente Amsterdam en UWV gestart in hun restaurant. Hind en Mahmoud hopen op korte termijn meer werkervaringsplaatsen te kunnen invullen. Juist door hun geschiedenis weten zij als geen andere welke begeleiding nodig is.

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?